DARLINGS

Thursday, October 27, 2011

~tutorial :make a simple nail colour~

assalammualaikum peps !
 i decided to make a simple nail colour..
memandangkan sekarang waktu period, so i think it not wrongkan if i want to make nail colour..
so, i'm here to sharing u how to make an easy step to colour u nail..
tak lama pun, sepuluh minit saja ba .. hikhik..

first of all u must prepared a few thing to colour you nail :
 

of course u should have the nail colour, i choose pink colour by essence.. and i choose quick drying sebab x smp lima minit dia akan automaticly kering dengan cepat dan tangkas..hikhik..



pastuh, korang mesti ada a few pieces of puffs... later i will show u apa dia kegunaan kapas muka ni...



korang mesti ada atleast 1 cotton buds



last sekali, msti ada nail polish....

so, barang2 semua da prepared.. (ceh, bunyi mcm nk pegi jalan jau pla.. hakhak)..so, guys ! let get started it..



pertama sekali, kuku hendaklah dibersihkan terlebih dahulu.. eh, eh.. kuku sapa ni.. buruknya.. huu, baek owner dia cakap dlu sebelum org lain cakap.. haha :p



after that, calour la nail tuh one by one...now u can see apa kegunaan kapas muka tuh kan... each of the kapas tuh mesti di selitkan di antara jari2 kaki korang cuz nti kalau tak buat warna yang di warna pada kuku jari korang akan nmpak very the messy.. hik, seperti yang korang tengok, kat gambar tuh ada jugak messy kan, so.. korang ambi cotton bud korang dan celup kat dalam nail polish tuh, sesudah itu, besihkan kat tepi2 colour yang very the messy tuh.. hehe.. dan akhirnya dia akan jadi mcm ni..




taraa.. ini la hasinya.. eee, buruknya ba kuku kaki aku kan.. hakhak.. walaupun nmpk tidak la sesempurna but i  quit satisfied la cuz buat ni semua x smp pun 10 minit,, hikhik,, hebatkan aku?hebat kan aku? ( sila muntah ya, haha).. kalau korang nak nail korang cepat kering make sure beli yang ada tulis quik drying tau..tau, x smp lima minit akan kering.. so, selamat mncuba.....

mimpi indah ya..
sayang anda semua.


1 comment:

  1. CANTIKNYA COLOR TU
    I SUKA NAIL COLOR WARNA FUSHIA. MMG CANTIK !

    ReplyDelete

~assalamualaikum wbt...

SHARE SOME LOVE
LEAVE A COMMENT ~

-LUV,lydia-