DARLINGS

Monday, October 31, 2011

~yes ! i've got my own lesen :)~

saya nak semua orang tau yang saya suda ada lesen ( sila menyampah ya :p)
hati gembira tak terkata, seperti dunia aku yang punya..
serius aku happy sangat2 bila ada lesen..
korang bayangkan.. aku ambi tahun 2009, bulan 10, 2011 bru aku dapat lesen..
haha !
dwet beribu habis semata2 nak dapat lesen :p
tp puas hati, yg pntng dah ada lesen..
x perlu takut nak drift atas jalan raya lagi..
tak perlu takut dengan pak polisi lagi, x perlu lagi cepat2 tukar seat dengan mama bila ada roadblock..
hakhak :p
serius aku happy sangat..
ulang sekali lagi aku happy sangat.. ngee ~
bayangkan la..
3 kali ulang untuk bukit, parking dan 3 penjuru..
2 kali ulang on the road..
mama gelak2 jea cuz mama ambe sekali da lulus..
hehe..
haa !
yg ni pun ambe sebab terpaksa cuz da fobia sangat2 nk ambe lesen..
asyek gagal jea..
blik2 undur atas bukit, tensiooon sangat..
so, malas nk pikir apa lagi, nekad jea ambe..
tp masa tuh mmg fobia yg sangat2, dlm hati kalau gagal lagi sumpah tanak ambe..
biala xde lesen smp tua..
biala p keja naik bus smp pemandu bas tuh bosan tgk aku..
hakhak :p
so, nekadkan jugak.. dan i took advices from kawan2, family, aby..
dorang cakap lau nak trun minyak, race minyak kuat2 smp lepas bukit..


nak dijadikan pada hari kejadian,
dengan penuh rasa kedebaran.. aku pun duduk smbil mengigil menunggu giliran..
lepas tuh tba la giliran aku.. masa tuh menggigil sangat2..
ntah la kenapa, padahal aku suda biasa drift di jalan... x pnh takut pun kcuali dgn pak polisi..
tp mungkin disebabkan aku pkai outo kot.. hakhak.. senang x pyh nak tukar gear :p
bbalik kepada cerita..
dengan rasa menggigil dan nak terkencing.. aku pun start drive and STOP kat bukit..
pastuh JPJ tuh ckap "ok ! trun sekarang"
aku pun doa2 la banyak2 supaya x undur..
aku pun masuk gear satu, race minyak, lepas clutch, lepas handbreak.. ouch ! kereta tuh undur..
tp kan, tp kan nasib baik JPJ tuh x nmpk cuz dia ngah sembang dgn kwan dia..
hik, syukur alhamdulillah :)
so, cepat2 tarik handbreak...
percubaan kedua, buat langkah yang sama lagi...
kali ni aku race minyak sekuat hati...
Alhamdulillah lepas..
aku pun x henti2 bersyukur..
En. JPJ tuh sempat lagi cakap..
'siti, apesal trun lambat sangat?' aku pun ckap erm.. 'nervous encik :p'
pastuh dia cakap lagi, 'lain kali celak tuh buat panjang sikit'
haha.. hampeh punya encik JPJ...
parking- LEPAS
3 penjuru- LEPAS
syukur.. syukur.. syukur... lepas tuh aku pun melompat keriangan di saat semua org sedang sibuk ambe test..
happy seperti dunia aku yang punya..
yehaa !
on the road tak pyh nak ambe cuz arituh ambe da lulus..
syukur YA Allah telah makbulkan doa ku.. AMIN !
next plan .. NAK AMBE KERETA, NAK AMBE KERETA :)

P/S : GET HELL OF MY LIFE STALKER !


sayang anda semua.


Saturday, October 29, 2011

~dear diaries~


mulut sudah penat untuk berkata-kata..
biar la tangan yang penat menaip dan membiarkan mulut dan hati senyap untuk seketika..
hell ya, i'm tired of this shit drama and i hated of myself who always being hypocrite  to other people and my self too..
 i always want to being nice to other people but why they dont appreciate it?
still talking about me at the back? why? why? 
please stop stop hurting me...
i'm just a girl who want to live in this earth happily until my last breathing.

 sometimes.....
i just want to run away from this my shit life and missing from everyone..
from there, maybe they will realize about it. maybe.
or, if i'm dying...
pasti semua orang akan berhenti sakitkan hati aku dan pasti aku aku akan tenang di alam yang lain.

Listen,
I am alone at a crossroads
I'm not at home, in my own home
And I tried and tried
To say whats on my mind
You should have known
Oh,
Now I'm done believin you
You don't know what I'm feelin
I'm more than what, you made of me
I followed the voice
you gave to me
But now I gotta find, my own..

sayang anda semua.






Thursday, October 27, 2011

~tutorial :make a simple nail colour~

assalammualaikum peps !
 i decided to make a simple nail colour..
memandangkan sekarang waktu period, so i think it not wrongkan if i want to make nail colour..
so, i'm here to sharing u how to make an easy step to colour u nail..
tak lama pun, sepuluh minit saja ba .. hikhik..

first of all u must prepared a few thing to colour you nail :
 

of course u should have the nail colour, i choose pink colour by essence.. and i choose quick drying sebab x smp lima minit dia akan automaticly kering dengan cepat dan tangkas..hikhik..



pastuh, korang mesti ada a few pieces of puffs... later i will show u apa dia kegunaan kapas muka ni...



korang mesti ada atleast 1 cotton buds



last sekali, msti ada nail polish....

so, barang2 semua da prepared.. (ceh, bunyi mcm nk pegi jalan jau pla.. hakhak)..so, guys ! let get started it..



pertama sekali, kuku hendaklah dibersihkan terlebih dahulu.. eh, eh.. kuku sapa ni.. buruknya.. huu, baek owner dia cakap dlu sebelum org lain cakap.. haha :p



after that, calour la nail tuh one by one...now u can see apa kegunaan kapas muka tuh kan... each of the kapas tuh mesti di selitkan di antara jari2 kaki korang cuz nti kalau tak buat warna yang di warna pada kuku jari korang akan nmpak very the messy.. hik, seperti yang korang tengok, kat gambar tuh ada jugak messy kan, so.. korang ambi cotton bud korang dan celup kat dalam nail polish tuh, sesudah itu, besihkan kat tepi2 colour yang very the messy tuh.. hehe.. dan akhirnya dia akan jadi mcm ni..




taraa.. ini la hasinya.. eee, buruknya ba kuku kaki aku kan.. hakhak.. walaupun nmpk tidak la sesempurna but i  quit satisfied la cuz buat ni semua x smp pun 10 minit,, hikhik,, hebatkan aku?hebat kan aku? ( sila muntah ya, haha).. kalau korang nak nail korang cepat kering make sure beli yang ada tulis quik drying tau..tau, x smp lima minit akan kering.. so, selamat mncuba.....

mimpi indah ya..
sayang anda semua.


Wednesday, October 26, 2011



I really can't deny it, I am who I am. I'm pretty normal. I'm not that smooth type of girl. I run into things, I trip, I spill food. I say stupid things... I really don't have it all together.

Monday, October 24, 2011

~rambut saya suda rosak :(~

Nombor satu, gosok dengan tuala selepas mandi - itu aku.
Nombor dua, sikat waktu basah selepas mandi- itu aku.
Nombor tiga, guna alat pengering berlebihan. - itu bukan aku :)
Nombor empat, warnakan dan warnakan dan warnakan.- yayayaya, thats me.
Nombor lima, luruskan atau keritingkan. - itu aku.
Nombor enam, ikat ketat-ketat tinggi-tinggi. - rambut pendek, mcm mana nak ikat :(
Nombor tujuh, guna produk styling.- huhu..

arggggh ! seperti yang korang nmpk.. saya nak marah dan marah mcm ni sambil tarik rambut yang ciput ni.. saya x suke bila rambut rosak, saya x suka bila rambut kering, saya x suka bila rambut putus.. oh bencinya ! ni la akibatnya kalau suka buat sesuatu kelainan kononnya.. nak rebonding la, nak kaler la.. nak apela.. citt !x sudah2 jadi rambut rosak.. pastuh kan pastuh kan.. cakap la dengan mama.. 'ma, rambut aku suda rosak' pastuh kan msti anda mau apa mama ckp blik, korang pilih salah satu A. mama bg duit suruh p repair B.mama cakap sabar la, nti rambut panjang, C.mama cakap, biala.. rambut pendek pun cumill juga..
pilih jgn x pilih :p.. sebenarnya.. mama x cakap pun semua yang pilihan tuh, tuh cuma nak sedapkan hati jea, mama cakap kan ' ya, bagus lagi kalau pakai tudung, sejuk mata memandang' gulp ! naa.. amek kau, manja sangat nak mengadu dgn mama kan.. hekhek.. er, er.. laen kali kita cakap pasal tudung ya :)
ntah la, tataw la lagi apa cara mcm mana supaya dapat mengembalikan rambut aku yang sihat mcm dlu.. kawan2, tolong la, if u guys mcm ada petua ke, info ke, produk shampoo ape yg sesuai ke.. pliss pliss let me know ya.. SHARING IS CARING GUYS !

p/s ... wah ! guys.. nak nak nak rambut mcm ni.. cantik kan.. imagine jap rambut aku.. msti nmpk TAK CANTIK kan mcm modal ni.. huuu, but one day.. sebelum aku pakai tudung izin kan la aku dapat rambut mcm ni, insyaAllah kalau aku panjang umur.


sayang anda semua.


Tuesday, October 18, 2011

~guys ! jom kita bersenam~

eh, wake up ! wake up !
jgn tidur..
jom kita bersenam bagi menghilangkan mengantuk..
yehaa !
sebenarnya aku pun mengantuk juga ni..
hehe..
selamat mencuba kawan2 :)


LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..yeah !
LANGKAH 3
wa..wa..aaa.. dengan kuasa bulan akan menghukummu.. eceh! haha
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..ngee ...
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk.. jgn hentuk kat dinding pulak ya :p
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je.. seperti anda berada di atas awan.. up up to the sky.. hikhik..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata.. perhatian : sila jgn lakukan aksi ini di depan bos anda ok :p
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan… shuu.. shuu, stress cepat kuar dari badan aku :)
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…hakhak :p
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
 SEMOGA TERHIBUR DAN SELAMAT MENCUBA.. ANDA MAMPU MENGUBAHNYA :P

~wordless wednesday~




Monday, October 17, 2011

~7 Petanda Kamu Obses Terhadap Diri Sendiri ~

eh ! eh ! cantiknya saya. comelnya saya.
mungkin ada selalu berhadapan dengan situasi mcm ni kan.
sambil tgk cermin sambil cakap mcm tuh.
well !i think i one of that girl :)
haha ! dalam semua entry pun aku cakap aku comel kan..ngee :DD
tp sapa lagi nak puji diri kan kalau bukan tuan empunya diri..tp ada batasnya, takkan in front everybody siap cakap 'eh, apa tgk2 aku tau la aku cantik'
'kenapa perempuan2 tuh tengok aku, mesti dia tgk aku cantik' haha :p
itu namanya OBSES tahap maksima dan minah perasan, isk isk.. x boleh ! x boleh !
erm, keobsesnya tuh biar la ada batas nya.. tgk la mcm aku, aku puji diri aku dalam belog jea.. eh, eh.. pasti akan geli kan.. am i one of the girl yang mcm tuh? hikhik.. ya, frankly speaking.. i obses my self.. tp bukan yang melampaui batas ok ! dan aku juga bukan minah perasan.. PLEASE TAKE NOTE OF THAT... eceh, cakap jea lebih :p

hah ! kat bawah ni tanda2 kamu obses sama diri kamu :

1. "OMG, cantiknya wajah wanita ini sambil terbeliak & ternganga. Kulitnya halus, hidongnya mancung, matanya sepet. Ah, mungkin bontot dia berkulat. Mustahilah ada wanita terlalu cantik sebegini.", dia ber-monolog.

2. Suka klik pada "Siapa view profile saya" di Friendster dan suka tengok gambar kamu sendiri di mana-mana laman sosial kepunyaan kamu.

3. Di blog dia banyak gajet-gajet untuk mengenal pasti brapa kali & dari mana manusia yang pegi blog dia seperti 'Kiraan Bendera', 'Trafik Siaran Langsung' & semua gajet obses terhadap diri sendiri di dunia.

4. Tidak akan melepaskan peluang melihat cermin  dan segala permukaan yang berupaya memantulkan cahaya (bayang-bayang pun cukup la) di dalam dunia di mana sahaja dia berjalan, merangkak, mengesot, menunggang kuda mahupun mengendalikan hoverkraf. contohnya seperti cermin2 di shopping mall, kan? kan?

5. Suka mengedit gambar diri sendiri tidak kira wajah dia macam pondan belum siap. Ada juga yang tidak mahu nampak terlalu ketara obses terhadap diri sendiri, edit apa-apa bahagian anggota badan / apa-apa bahagian pakaian pun cukup la. haha.. alamak, terasa sudah ! haha :)

6. Suka view profile diri sendiri sambil memastikan imej dia tidak jatuh saham & mengira berapa peratus dia sangat diminati berbanding orang lain.

7. Dia akan menulis blog pasal '7 Petanda Kamu Obses Terhadap Diri Sendiri' dan mengira berapa biji komen dia dapat. Lalala.

Aku biarkan kamu fikir apa yang kamu mahu fikir.

Sunday, October 16, 2011

~STRESS ! i need a vacation!~

hye guys !
at this moment..
i am feeling really stress and very stress..
arggh !
i think i just want to run away from all of this s*** life !
huu ~
i wish i have a lot of money so that i can go where i want to go..
and also... cuti yang banyak..
erm...u know all my life since i was a childhood.. i wish i can go to this place....
first.. PARIS and second JEJU ISLAND..
i want it so so bad ...
naa... this is the place that i really want to go..  JEJU ISLAND.. JEJU..JEJU COME TO ME BABY ! hehe..anyone? bring me to here, boleh? boleh? :)

hey guys ! do u know where it is? disneyland guys ! disneyland.. i wish one day when i meet a rich man, i pretty sure than i can go to disneyland.. haha ! ok, enuf with that..
instead of going to the disneyland, u supposed to know kan paris jugak ada eiffel tower.. wah, the symbol of love :)



but at this moment, i think i'm not afford enough enuff to take my holiday at there.. but insyaAllah as i tell i earlier, if i meet a rich man i'm surely can.. hahaha ( evil face)..datz my dream vacation.. 4 u unformation rite now.. the far place that i have been spent my holiday at  SARAWAK ! so many memory at there.. and i really2 hope that one day i can achieve my dream vacation.. well, maybe 4 my honeymoon... doa2 kan la ya..

p/s ~ sory kalau my English very broken.. just nk mengada2 jea tulis dalam english, lagi pun lau aku stress yang amat, mcm ni la jadinya.. haha, bahasa jiwa bangsa ok.. daa :)





Friday, October 14, 2011

~masak oh masak :p~

aloha...
its friday yaa..
kawan2....
selamat datang ke dapur masakan lydia...
eh eh.. lebih2 pla aku ni mengalahkan chef wan :p

apa nak masak kalau kat peti ais anda cuma ada..
1. fish cake?
2. fish ball?
3. sotong?
4. tauhu kering?
5. sayur kobis?

haa...
kat peti ais rumah aku cuma ada tuh jea, almaklum la skang kan ptengahan bulan :)
lagipun semalam puasa.. malas nak turun alamanda lagi beli barang basah..
( sebenarnya nak cakap xde duit tapi malu :p)
aku pun bingung sekejap memikirkan nak masak apa untuk satukan semua bahan tuh..
lau nak buat sup, sory ! x makan pun sup kobis :(
mau masak nasi goreng? no no no.. no rice at this moment..
arghh !
lepastuh, lepastuh kan..
fikir punya fikir..
so i decided to do my own tom yam...
nama dia tom yam kung, eh silap..
nama dia tom yam yang bukan tom yam..
haha :p
alhamdulillah, nasib baek ada pes tom yam lagi..
sekarang semuanya segera.. lau nak pkai yg ramuan tradisional tak taw cari kat mana..
( sebenarnya aku nak cakap aku malas tp malu :p)

haha..
lama berfikir smp 6.30 baru start potong2 bahan..


tadaa...as u can see... ada fish cake dan fish ball yang telah di potong
ada sayur kobis, ada bawang merah dan bawang putih dan ada tauhu kering...


selepas semuanya telah di potong, ambi kuali untuk ketuk kepala anda, eh, untuk rebus bawang merah dan bawang putih..
selepas itu masukkan sotong kerana sotong mengambil masa yang lama untuk masak ( sorry if i mistaken )
setelah agak panas sedikit, masukkan fish ball dan fish cake...
biarkan agak lama sedikit..
oh ya, masakan ni mmg tak pkai minyak lansung..
minyak itu berkalori taw.. untuk aku yang mengamalkan diet, say NO to minyak :p
haha...


haa.. ini ketika di rebus..nampak sedap kan.. cakap la ya sebelum aku merajuk :p

setelah agak mendidih.. masukkan pes tomyam..


for me, i choose this, but its up to you nak guna jenama lain.. kat pasar raya tuh kan mcm2 jenama..but 4 my suggestion better pkai jenama yang kita penah dengar, sebab lau kita bli2 mcm2 jenama yang kita x pnh dengar or see in the tv.. nti x sedap, lau x sedap..suami akan marah.. bagi para2 isteri yang hendak memasak untuk suami mereka :p

selepas masukkan pes tom yam, terus masukkan kobis dalam kuali yang mendidih..
kenapa masukkan kobis lambat? sebabnya mungkin kobis lau masuk awal takut dia lemau sangat kot.. ye kot, ntah la.. ye kot..


mcm ni la jadinya, tp..............warna agak cair skit sebab terlau banyak air kot..huhu.

alamak !
lupa nak jangan jgn lupa masukkan daun limau purut sekali eh :)

daun limau purut :)

jgn lupa masukkan garam dan sedikit ajinamoto dan sebiji cili padi.. sebab org x makan pedas.. tp bagi org pemakan cili padi yang tegar, boleh masukkan beberapa biji yang kamu nak :)


azan da berkumandang..

selamat bbuka puasa kawan2.. NO RICE OK :).. hidup diet ! haha :p

p/s... sebenarnya aku sengaja masak dalam kuali yg besar sebab dapat makan 2 ke 3 hari.. so, x yah la masak.. bukan malas.. cuma nak berjimat.. kumpul duit nak kawen ( ok ! sila buat pura2 tak nmpk ok ) kepada anda di rumah, lau nak masak yang simple2 saja, ni la jawapannya.. mungkin tidak sesuai dengan org yang sudah kawen tp lau org bujang silakan cuba ya :)


selamat berhujung minggu kawan2,
sayang anda semua.


Wednesday, October 12, 2011

~u are my sunshine.. my only sunshine~

dear b gemuk...
tak sabar rasanya untuk tidur bersama kau malam ni..
dan setiap malam aku gembira tdur bersama mu..

dear b gemuk...
aku gembira dapat peluk kau bila aku tidur..
terasa dunia seperti aku yang punya..
aku ingin malam berlalu dengan panjang supaya aku dapat memelukmu ketika tidur..
betapa bahagianya saat itu..

dear b gemuk..
aku lemas dalam dakapan mu..
diri mu yg besar membuat aku terasa kerdil..

dear b gemuk..
aku takut untuk tinggalkan mu ketika pagi..
aku takut bila aku balik kau sudah tiada untuk ku...
aku x mau apa2 yang buruk berlaku kepada kau..
kerana kau la tidur ku sangat2 bermakna..




introducing my b gemuk.. my only sunshine.. aku bahagia tdo dengannya.. haha :p



lydia dan b gemuk nya...syg b gemuk




haha.. adakah aku dapat menandingi kecomelan b gemuk?yayayayya :p



eee.. jeleknya ba kan muka aku lau nda pkai make up..hukhuk..

dari yang ikhlas menyayangi mu..
-lydia-

Tuesday, October 11, 2011




terasa seperti ingin luahkan sesuatu..

apa kata hati.....

hati memang mudah berkata-kata..

tapi nak di zahirkan dengan tulisan...

tak semudah yang disangka..


~lydia yang suka nyanyi ^^~

hye !
nama saya lydia..
saya seorang yg suka sangat menyanyi
dalam erti kata lain saya seorang kaki karaoke yg tegar..
i can't help myself with that..
huh ~
x pcaya? ini buktinya...

jengx3..


taraaa ! ni makan dia.. eh..eh silap, ini bukti dia.. anda pilih la mana 1..
ERRA?ELLA?AMY MASTURA? OR ZIANA..

disebabkan aku waktu tuh yg terrsangaattt la kukukusut..
maka aku telah pilih
.
.
.
.
.
.


song by ZIANA ZAIN and i choose track with the song madah berhelah.. npe aku kata aku kaki karaoke yg tegar.. tgk la baju aku, pulang dari kerja td trus karaoke.. semuanya kerana pengaruh rakan serumah c cantik wani.. aku mmg pantang lau di pelawa terus nak, haha.. so sapa nak ajak aku,lai..lai..lai, haha.. eh eh eh FYI, kitorang karoks kat umah ok..kelas kau jahh :DD


C cantik setiausaha A.K.A ella.. sedang mendendangkan lagunya..hehe.. suara wani sedap ! thumbss up :)

and finally..


di dalam.. sendu yang terawal... lalalallala ~
jum karaoke bersama saya kawan2 :)


Monday, October 10, 2011

~sebiru cinta stiletto~

alooo..alooo ..
td kan, nak sesangat buat entry kat belog..
tp bz :(
so.. mlm ni bru ada masa..

ceh..
talk about my entry diz night sebiru cinta stiletto..
arini ni kite g office pkai kasut warna biru taw..
ouchh ! sweet kot (nmpk sangat xda org puji.. haha :p)
lau x caya.. tgk kasut biru saya..

huhu.. cantik x..

tp kan, tp kan.. agak pelik ke lau pkai kasut ni warna biru tp pkai baju kurung warna pink.
haa ! what u think? cepat fikir !
ok ! quite ackward kan?
haha :p
but never mind la..
dalam fesyen kita mesti berani..
tak payah peduli apa org nak cakap..
dorang jelez sebenarnya (saja nak fikir positif, tp agak panas la lau ada org complain lebih2)
hik :)
ala.. lau artis pkai apa jea pun org still cakap cantik..
tp lau kita org biasa, apa pun x boleh. grr !
but to be honest..
as long as we have our confident label..
kita mesti yakin selalu..

Be sure what you want and be sure about yourself. Fashion is not just beauty, it's about good attitude. You have to believe in yourself and be strong.

hah ! cube baca n faham kan..
yakin pada diri anda sendiri... fesyen bukan sekadar nak bercantik tp terpulang pada attitude.. cuma percaya dan tabah.. everything will go smooth.. INSYAALLAH :)

P/S..alaaa... sesesekali tuh kita nak juga jadi lisa suraini.. walaupun bukan farid kamil dan bukan sesiapa.. kita sayang kasut baru biru kita.. hemm, tp.. johan asyahari nak ke ganti farid kamil? isk ! isk !

Friday, October 7, 2011

~review product : cocoa collagen~

asalammualaikum..
yeye ! i think i found the best soulution untuk aku rasa kenyang tanpa makan nasi...


COCOA COLLAGEN ! ternyata berkesan..

tp sebenaranya kan, aku baru nak cuba..
aku saja cakap lebihh2 :p

tp kan..
ramai sudah kawan2 di office ni yg sudah try..
and feed back dari mereka ternyata bagus dan berkesan..

mereka cakap, if we take 1 sachet by morning..
kita akan rasa kenyang smpai la petang..
hebat bukan !
kita x makan nasi pun minum ni kita akan dapat khasiat mcm makan nasi..
it sound good kan 4 my diet?
ngehengehee..

erm..
ni beberapa khasiat cocoa collagen..
sumber dari internet cuz ya cuz pamplet yg kena bagi tuh da ilang..

Kebaikan dan khasiat:

  • Membantu mengimbangi hormon
  • Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
  • Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
  • Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
  • Melambatkan proses penuaan
  • Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
  • Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
  • Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Memberikan tenaga
  • Membantu mengurangkan keguguran rambut
  • Melancarkan peredaran darah dalam badan
  • Mengimbangi berat badan
  • Meningkatkan daya penghadaman
  • Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot

dan, yang paling penting..



saya taip sekali lagi..
MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN WANITA..
err...
bagus kan?
i mean tuk org2 yang da lepas kawen..
patut ambe ni kot ..
hehe..

aku ambe 1 kotak jea cuz nk try kan..
yng ni RM 20 jea sekotak ada 10 sachet
if suitable 4 me..
then i'll buy 3 box for only RM 50...
reasonable kan?
hehe..

so,
i'll try 4 10 day..
if mcm berkesan dan muka sedikit gebu
dan badan aku suda solid macam rozita che wan..
cek habaq noo..
haha :p
(ayat gedik nk mampus)

selamat menguruskan diri

p/s :Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri (yg ni x pasti la...18sx..hakhak)

-lydia-





Thursday, October 6, 2011

~BULU MATA...PELENGKAP IDUP KU~



Assalammualaikum..
haa.
kawan2, tgk tuh..
tuh diantara koleksi peribadi bulu mata palsu aku.
haha..
most of it da di buang da cuz da expired..
lau bulu mata tuh expired, berjuta kali kita gam pun dia x mo melekat..
so, thats mean, buang jea kat tong sampah..
hukhuk..

bulu mata ni aku bli tak kira harga la..
lau yg murah ada la smp 5 atau 6 ...
tp.
lau yg mahal..tutup mata pas byr baru muka mata..
hekhek..

kenapa aku suka pakai?
sebab nya aku tiada bulu mata?
teet ! salah :p
sebab nya bila pkai kan bulu mata ni aku rasa lebih confident di depan jejaka2..
eh ! eh ! silap
erk..aku rasa confident di hadapan semua orang..
terasa mcm dri di diperhatikan..
ok ! hentikan la semua sifat perasan yg ada ..haha :p

sejak bila mula tertarik pkai bulu mata palsu?
well, sejak masuk alam pekerjaan..
yela, kan dulu waktu sekolah mana ada dwet nk beli semua tuh..
lamsung x tfkir nk bcantik cuz masa study tuh tdo tdo jea..
eh ! bukan, masa study tuh belajar belajar ja smp dapat result yg x memuaskan..
haha :p

start masuk kerja mmg gila yg sangat gila pada bulu mata..
tp pkai tuh ikut kesesuaian majlis la..
takkan mcm kalau mau g kuar makan jap pun pkai bulu mata..
hello ! i'm not rozita che wan ok !
dia pkai bulu mata palsu setiap masa pun org akan cakap dia cantik..
tp, lau aku?
mcm ni la contoh ayat dia:
'agak2 la wei, g bjoging pun pkai bulu mata palsu?'
'siapa juga mo tgk bulu mata ko di zoo tuh, binatang mana ada hati dan perasaan' 'apa?ko mo pkai bulu mata palsu?tetanggal nti padan la muka malu'..bla bla bla bla..
isk ! apa pon x boley :(

4 my satifaction, is that wrong to wear it?
jawab jangan x jawab :p
erm... oh ya, 4 u information JANGAN SESEKALI PAKAI GAM YG DISERTAKAN SEKALI BERSAMA FAKE EYELASHES tuh cuz ia akan membuatkan anda malu..gam seperti tuh tersangat la tidak tahan.. huu.. sebab aku pernah mengalaminya, isk isk !
masa tuh 1st tym pkai kan.. lum g sempat smp ke majlis kawen tuh abes fake eyelashes ku tertanggal..
MALU NYE :(
ok ! back to the gam2 tuh kan..
4 me
i more prefer to this



yang ni, mahal sket tau..18.90..huu, lau rasa x mampu..bli mcm yg kat bawah ni..


ha ! yang ni murah sikit.6.90 sahaja..

tp 4 me, aku lebih suka yg 6.90 ni cuz dia tahan sangat..
lau sekali kita gam dia terus melekat, sangat bagus !
tp kan lau mcm kita lama2 pkai
kita akan jadi sangat rimas, mcm nak garu jea mata tuh..
tp..
apakan daya. lau nak cantik mestila tahan..
hekhek :)

so..
kat bawah ni adalah beberapa gambar pkai bulu mata palsu..
ENJOYED IT :